arkitekt-hus

Bli kjent med arkitekten i Fluks

Arkitektur handler om funksjonalitet og estetikk. Et hus fra OBOS Block Watne Fluks tar utgangspunkt i moduler designet av arkitektene i Helen & Hard. Deretter tar Fluks sine egen arkitekt over, og former ditt unike hjem for fremtiden. Her blir du kjent med henne.

I Fluks følger vi deg fra A til Å – fra bar tomt og en drøm om å bygge hus, til du mottar nøklene til ditt nye hjem. Sentralt i hvert prosjekt er de dyktige arkitektene vi har med på laget.

Grunnpilarene for boligene i Fluks er skapt frem av arkitektene i Helen & Hard. Med moduler satt i system, åpner det opp for at flere kan realisere en drøm om et arkitekttegnet hus. Et hus som samtidig leverer på funksjonalitet, pris, bærekraft og estetikk.

Når du som kunde skal igangsette ditt byggeprosjekt med Fluks, tar vår egen arkitekt over stafettpinnen fra Helen & Hard, og med utgangspunkt i modulene, skaper hun sammen med deg som kunde ditt unike hjem for fremtiden.

Her blir du kjent med Helena Hegstad Diamantis, fagansvarlig for arkitektene i Fluks.

Diamantis møter du allerede på første tomtebefaring. Før den tid har hun sett på dine behov og ønsker for boligen, utforming, terreng og reguleringsbestemmelser på tomten.

LES OGSÅ: Ferdighus? Derfor er Fluks et bedre alternativ

Arkitekt i Fluks, Helena Hegstad Diamantis, møter deg allerede på tomten, der hun i forkant har sett på dine behov og ønsker for boligen, utforming, terreng og reguleringsbestemmelser.

En helt ny kategori for boligbygging

Hva er det med jobben i Fluks som appellerer til deg som arkitekt?

– Det er spennende å få være med å finne de beste løsningene i en boligkategori som ikke har eksistert tidligere, forteller arkitekt, Helena Hegstad Diamantis.

– Med Fluks oppretter vi en helt ny kategori for boligbygging – en kategori mellom ferdighus og arkitekttegnet hus. I Fluks tar vi det beste fra hver av kategoriene som eksisterer i boligbransjen i dag, og etablerer noe helt nytt, sier hun.

Diamantis er utdannet arkitekt ved det prestisjefylte universitetet, National Technical University of Athens (NTUA), i Hellas.

– Interessen for arkitektur tok form på videregående. Jeg er en kreativ person som liker å tegne og drive med håndarbeid, og jeg ble etter hvert mer interessert i mennesket. Arkitektur gir meg muligheten til å skape noe for mennesker, noe estetisk vakkert og funksjonelt, og som kan bidra til å gjøre hverdagen lettere for mange, forteller hun.

– Som arkitekt er det mange elementer som skal på plass for at helheten skal bli bra – kundens behov, økonomi, det estetiske og selve konstruksjonen. Det er et puslespill og ingen prosjekter er like, noe jeg syns er veldig spennende.

LES OGSÅ: Bygge hus - regler og søknader du bør kjenne til

Som arkitekt er det mange elementer som skal på plass for at helheten skal bli bra. Ifølge Hegstad er det et puslespill, som gjør det spennende.

Det skal føles som et hjem fra første dag

Helena er født og oppvokst i Hellas. Med gresk far og norsk mor, har det blitt hyppige besøk til Norge gjennom oppveksten, og i 2016 bestemte hun seg for å flytte hit.

Hvilke visjoner har du som arkitekt?

– Jeg er veldig opptatt av mennesker, og det å skape et hjem som kunden ønsker å bo i for resten av livet. Det skal ikke være et hus du kjøper og som må tilpasses, men en bolig som kunden har vært med på å skape og som føles som et hjem fra første dag, sier Diamantis.

– Det handler om å finne ut hva kunden ønsker og hva de trenger, og finne praktiske løsninger som de kanskje ikke har tenkt på. Samtidig skape en bolig som estetisk ser bra ut, som er miljøvennlig og energibesparende, og som er i henhold til økonomien til kunden.

Og det er nettopp dette Fluks handler om. Konseptet er basert på en visjon om å bygge innenfra og ut, og å skape et fleksibelt og tilpasningsdyktig hus for fremtiden.

Fluks tar ikke utgangspunkt i en huskatalog, men starter i dialog med kunden. I en tidlig fase avdekkes økonomiske muligheter, og hvilke behov som er viktig når det skal legges rammer for boligen. Det handler ikke om hvor mye penger du har å bygge for, men hvor mye du ønsker å bruke på ditt nye hjem.

– Det er flott at kunden er med på hele prosessen og at det er kommunikasjon hele veien. Det gjør at vi kan komme med våre tanker og ideer, og kunden kan presentere sine ønsker og behov. Sammen kan vi finne de beste løsningene, sier Diamantis.

LES OGSÅ: Hage og uteområde - hvor mye koster det? 

Slik jobber arkitekten med designet for ditt hus

Når du som kunde tar kontakt med Fluks, tar det ikke lang tid før arkitekten ser på brikkene for ditt puslespill, og ser på kombinasjoner av bolig, tomt, økonomi, ønsker og behov.

– Modulsystemet som er utviklet av Helen & Hard gir stor fleksibilitet og mange muligheter for boligen. Vi har en parametrisk modell – et utgangspunkt vi starter med, og kan ut i fra dette tilpasse og justere boligen for å møte kunden behov, økonomi og tomtens utforming, forteller Diamantis.

– Det er opp til arkitekten å finne de beste løsningene – både funksjonelt og estetisk. Ved hjelp av den parametriske modellen tilpasses huset for plassering på tomten, og kundens behov for plass og rom, samtidig som den gir mange muligheter for å endre på utseendet til huset – noe som er en kreativ og spennende oppgave.

Alle kunder vil ha et unikt utgangspunkt for sitt drømmehus – både familiesituasjon, tomt, ønsker og behov, og dermed vil også alle boligene bli helt unike.

– Du kan se at boligene er i samme familie, men det er ingen som blir like, sier Diamantis.

– Den parametriske modellen gir mange valgmuligheter. Vår oppgave er å ta de rette valgene for hvert individuelt tilfelle. Hvert valg påvirker et annet valg og det ferdige resultatet, og vi sørger for at alt henger sammen. Det skal være en funksjonell bolig for menneskene som skal bo der, men også et estetisk vakkert hus, sier hun.

Modulhus OBOS Block Watne

Slik er prosessen med Fluks - hus fra OBOS

Å bygge hus med Fluks starter med det vi kaller et «Forprosjekt». Forprosjektet handler om planlegging. Med dyktige fagpersonene på plass tidlig i prosessen, kan en tidlig se begrensninger i forhold til tomt og budsjett, men samtidig oppdage mulighetene.

– Kunden kommer i kontakt med Fluks gjennom en digital kartlegging på nettsidene våre. Det første møtet med kunden finner sted på en tomtebefaring med arkitekt og boligrådgiver, forteller Diamantis.

– Vi har allerede en del informasjon om prosjektet fra den digitale kartleggingen, men her kan vi bli bedre kjent med menneskene som skal bo der. På forhånd har vi hentet inn reguleringsbestemmelser, og ser på muligheter og utfordringer, terreng, utforming og naboer på tomten.

LES OGSÅ: OBOS byggelån - finansiering av ditt nye hus

Ekspertene ser

Fra tomtebefaring til skissemøte

Teamet tar med seg alt av informasjon tilbake til kontoret, og skisserer opp de første tegningene av din fremtidige bolig – også kalt en volumstudie.

Som kunde får du presentert alt dette i første skissemøtet. På storskjerm og med 3D-teknologi tar arkitekten deg gjennom plassering av boligen i terrenget, størrelse, antall etasjer, vinkling, funksjoner, utsikt og solforhold.

– Sammen med kunden kan vi bestemme eksakt plassering av boligen og den beste størrelsen, og vi har et godt utgangspunkt for neste steg, forteller Diamantis.

I andre skissemøte presenteres mer detaljerte plantegninger av boligen, og alle løsninger diskuteres med kunden. Her blir det gjort mindre justeringer, ettersom kunden har tatt del i alt av planlegging tidligere i prosessen.

Tredje skissemøte – fasade, tak og terrasse

– Etter andre skissemøtet jobber vi med fasade, plassering av vinduer, størrelse på vinduer, fasademateriale, tak og takvinkel, terrasse og trapper. I tredje skissemøtet legger vi frem mer detaljerte illustrasjoner av boligen utvendig. Etter noen småjusteringer er boligen satt, og hele prosessen er gjennomført steg for steg med kunden, sier arkitekten.

Deretter tar boligrådgiveren over skissene og ser på interiøret sammen med kunden.

Når forprosjektet er gjennomført, er de gode valgene tatt tidlig i prosessen, og du får en oversiktlig tidsplan for hele boligprosjektet – til dagen dere kan flytte inn. Her kan du velge å forplikte deg til prosjektet med Fluks som totalleverandør, eller du kan kjøpe ut informasjonen.

– Hvis kunden velger å gå videre med byggeprosjektet, kommer arkitekten inn i igjen ved byggemeldingstegninger og byggemeldingssøknad, sier Diamantis.

Ønsker du å bygge hus med oss i Fluks? Meld din interesse her.