Hopp til innhold
Til startsiden
arkitekt-hus

Bli kjent med arkitekten i Fluks

Arkitektur handler om funksjonalitet og estetikk. Et hus fra OBOS Block Watne Fluks tar utgangspunkt i tomten, omgivelsene og kundens ønske, og former ditt unike hjem for fremtiden. Her blir du kjent med en av arkitektene i Fluks.

Publisert:
fredag 19. februar 2021

I Fluks følger vi deg fra A til Å – fra bar tomt og en drøm om å bygge hus, til du mottar nøklene til ditt nye hjem. Sentralt i hvert prosjekt er de dyktige arkitektene vi har med på laget, og sammen med deg som kunde skapes ditt unike og fremtidige hjem.

Arkitekt i Fluks, Helena Hegstad Diamantis, møter deg allerede på tomten, der hun i forkant har sett på dine behov og ønsker for boligen, utforming, terreng og reguleringsbestemmelser.

Her blir du kjent med Helena Hegstad Diamantis, fagansvarlig for arkitektene i Fluks.

Diamantis er utdannet arkitekt ved det prestisjefylte universitetet, National Technical University of Athens (NTUA), i Hellas.

Interessen for arkitektur tok form på videregående. Jeg er en kreativ person som liker å tegne og drive med håndarbeid, og jeg ble etter hvert mer interessert i mennesket. Arkitektur gir meg muligheten til å skape noe for mennesker, noe estetisk vakkert og funksjonelt, og som kan bidra til å gjøre hverdagen lettere for mange, forteller hun.

Som arkitekt er det mange elementer som skal på plass for at helheten skal bli bra – kundens behov, økonomi, det estetiske og selve konstruksjonen. Det er et puslespill og ingen prosjekter er like, noe jeg syns er veldig spennende.

Som arkitekt er det mange elementer som skal på plass for at helheten skal bli bra. Ifølge Hegstad er det et puslespill, som gjør det spennende.

Helena er født og oppvokst i Hellas. Med gresk far og norsk mor, har det blitt hyppige besøk til Norge gjennom oppveksten, og i 2016 bestemte hun seg for å flytte hit.

– Hvilke visjoner har du som arkitekt?

– Jeg er veldig opptatt av mennesker, og det å skape et hjem som kunden ønsker å bo i for resten av livet. Det skal ikke være et hus du kjøper og som må tilpasses, men en bolig som kunden har vært med på å skape og som føles som et hjem fra første dag, sier Diamantis.

– Det handler om å finne ut hva kunden ønsker og hva de trenger, og finne praktiske løsninger som de kanskje ikke har tenkt på. Samtidig skape en bolig som estetisk ser bra ut, som er miljøvennlig og energibesparende, og som er i henhold til økonomien til kunden.

– Det er flott at kunden er med på hele prosessen og at det er kommunikasjon hele veien. Det gjør at vi kan komme med våre tanker og ideer, og kunden kan presentere sine ønsker og behov. Sammen kan vi finne de beste løsningene, sier Diamantis.

Alle kunder vil ha et unikt utgangspunkt for sitt drømmehus – både familiesituasjon, tomt, ønsker og behov, og dermed vil også alle boligene bli helt unike.

Å bygge hus med Fluks starter med det vi kaller et «Forprosjekt». Forprosjektet handler om planlegging. Med dyktige fagpersonene på plass tidlig i prosessen, kan en tidlig se begrensninger i forhold til tomt og budsjett, men samtidig oppdage mulighetene.

Ønsker du å bygge hus med oss i Fluks? Meld din interesse her.

Bygge nytt - relaterte artikler

Jaspreet og Teejay Srai poserer på kjøkkenet.

– Det ble akkurat slik vi drømte om

På Sofiemyr i Nordre Follo har Teejay (39), Jaspreet (38) og deres to døtre, Amber (7) og Tara (5), endelig kommet på plass i funkishuset de har drømt om i mer enn ti år. En boligdrøm de fikk realisert sammen med OBOS Block Watne Fluks.
Et funksjonelt og moderne hus som passer til skrå tomt.

Bygge hus med utleiedel - alt du trenger å vite

Les hvordan det påvirker boliglån og byggelån, hvilke inntekter det gir deg i fremtiden og hva du kan forvente av pris, budsjett og kostnader. Vi gir deg også oversikt over regler, krav og forskrifter du bør kjenne til.

Bygge hus? Dette er hva nordmenn ønsker for boligen sin nå

Når du skal bygge hus har du uendelig med muligheter – både når det gjelder design og funksjonalitet. Det er likevel noen elementer som trender, og det stadig flere drømmer om for sin bolig akkurat nå, er grovkjøkken, walk-in-closet og takterrasse.