Byggelån

Byggelån og finansiering

Hvor mye koster det å bygge hus og hvor mye kan du bygge for? Her får du vite mer om byggelån og finansiering når du bygger hus med OBOS Block Watne Fluks.

De fleste som bygger har behov for lån til å finansiere byggeprosjektet. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig å bygge nytt, og hjelper deg selvfølgelig med finansieringen også.

Som en del av OBOS-konsernet har vi en avtale med OBOS-banken som gjør det enklere for deg å ordne lån til byggeprosjektet. Med lån i OBOS-banken kan du bruke tiden din på å planlegge drømmeboligen fremfor å bekymre deg for finansieringen.

Har jeg råd til å bygge drømmehuset?

«Hvor mye koster det å bygge hus, og hvor mye kan jeg bygge for?»

Dette er spørsmål de fleste stiller seg når de skal bygge hus. Hva det koster å bygge et nytt hus varierer ut ifra størrelse på tomten og hvordan huset skal plasseres på tomten, i tillegg til størrelse på huset og hvordan huset skal se ut.

Finn ut hvor mye du har råd til å bygge for, så kan vi raskere komme frem til en løsning som passer både dine behov, drømmer og budsjettet du har til rådighet.

Hvor mye kan du låne? Sjekk lånekalkulatoren her.

Komplett finansieringsløsning

Når du skal bygge bolig på egen tomt trenger du et byggelån. Dette brukes til å betale for oppføring av boligen på tomten din.

OBOS-banken ordner det praktiske med betalingene når du mottar fakturaer under byggeperioden, du trenger kun å godkjenne dem. Når boligen står ferdig og du har fått en ferdigattest på huset, kan byggelånet avsluttes og du får et vanlig, langsiktig lån.

Skaff deg finansieringsbevis

Det første steget på veien er å få et finansieringsbevis. Finansieringsbeviset er en bekreftelse på hvor mye du kan bygge for, og hvor mye du kan ha i langsiktig lån når boligen står ferdig. Når du fått finansieringsbeviset kan vi begynne å tegne drømmeboligen din.

Slik får du finanseringsbevis

Regn ut hva du kan få i langsiktig lån i boliglånskalkulatoren.

Fyll ut dine kontaktopplysninger i lånesøknaden. Du vil deretter bli bedt om å registrere deg som kunde i OBOS-banken, og gi samtykke til at vi kan de kan hente skattemelding og inntektsopplysninger fra Altinn.

En rådgiver i OBOS-banken tar kontakt med deg når han eller hun har fått de nødvendige opplysningene, og sammen kommer dere frem til en løsning som passer deg og din økonomi. Rådgiveren svarer på det du måtte lure på rundt finanseringen.

Søk finansieringsbevis og les mer om byggelån her.