OBOS Block Watne Fluks er et konsept mellom ferdighus og arkitekttegnet hus. Ved å benytte det beste fra de to kategoriene, kan vi sammen med våre kunder skape unike, arkitekttegnede hus til en overkommelig pris.

Ferdighus? Derfor er Fluks et bedre valg

OBOS Block Watne Fluks er et konsept mellom ferdighus og arkitekttegnet hus. Ved å benytte det beste fra de to kategoriene, kan vi sammen med våre kunder skape unike, arkitekttegnede hus til en overkommelig pris.

Drømmer du om å bygge hus? Før du kan virkeliggjøre drømmen om et boligbyggeprosjekt, er det en del beslutninger som må på plass. Ønsker du en arkitekttegnet bolig, eller ønsker du enkelheten som følger med å bygge et ferdighus?

Med OBOS Block Watne Fluks har vi opprettet en ny kategori innen boligbygging – en kategori som ligger mellom arkitekttegnet hus og ferdighus.

Dette gir deg som kunde mange fordeler og muligheter.

Arkitekttegnet moduler – det beste fra kategoriene i boligbransjen

Med moduler designet av det prisvinnende arkitektkontoret Helen & Hard, kan du som kunde skape ditt unike, arkitekttegnede hus. Samtidig setter modulene en trygg ramme for huset, og sørger for at prosjektet ikke går på bekostning av din tid, energi eller økonomi.

Med moduler designet av det prisvinnende arkitektkontoret Helen & Hard, kan du som kunde skape ditt unike, arkitekttegnede hus.

Med OBOS Block Watne Fluks har vi tatt det beste fra hver av kategoriene som eksisterer i boligbransjen i dag, og etablert noe helt nytt.

– En sentral fordel med Fluks er fremgangsmåten vår. Vi samarbeider tett med kunden gjennom det vi kaller forprosjektet. Kunden er en del av teamet med arkitekt og rådgiver, og tar del i hele prosessen, sier Thomas Steen, rådgiver for bolig i OBOS Block Watne Fluks.

Forprosjektet starter med en tomtebefaring. Her går kunden, arkitekten og boligrådgiveren gjennom tomten, med hensyn til reguleringsbestemmelser for området.

– Etter tomtebefaringen gjennomfører vi en volumstudie. Vi plasserer huset i terrenget og ser hvordan vi kan utnytte tomtens kvaliteter – som solforhold og nabogrenser. Volumstudien gir utgangspunkt for plassering, rom og funksjon, før teamet går videre og ser på fasade og vindusplassering. Interiøret blir valgt til slutt, forteller Steen.

LES OGSÅ: Bygge hus med utleiedel? Alt du trenger å vite

Bygge hus – det skal være morsomt og spennende

Målet med Fluks er at byggeprosjektet og prosessen skal være spennende og givende for kunden, snarere enn at det skal skape bekymringer og stress. Som kunde tar du del i den kreative prosessen, og kan nyte gjennomføringen av ditt byggeprosjekt.

Målet med modulhus og konseptet Fluks er at byggeprosjektet og prosessen skal være spennende og givende for kunden, snarere enn at det skal skape bekymringer og stress.

– Kunden får ta del i prosjektet hele veien, og se hvordan huset tar form. Vi jobber med modellene med 3D-teknologi på storskjerm, slik at kunden får ta del i arbeidsprosessen og se hvordan vi jobber, forteller Steen.

– Samtidig skaper det trygghet for kunden når de hele veien samarbeider tett med et team av fagpersoner som kan komme med de beste løsningene. Du får kvalitetssikring i alle ledd.

Smarte valg er gjort i forkant av arkitekter og samarbeidspartnere for modulene, som sørger for et hus som leverer på bærekraft, funksjonalitet, pris og estetikk. Resultatet er et hus som er tilpasset kundens behov, og som skal bidra til livskvalitet i dag og for fremtiden.

– Vi opplever at kundene er fornøyde og føler seg trygge gjennom hele prosessen, og du skal aldri føle deg dum hvis du stiller spørsmål. Forprosjektet gir deg til slutt en oppskrift på hvordan huset vil se ut, hvor lang tid det vil ta å bygge det og hvor mye det vil koste, noe som gir deg en trygghet fra start, forklarer boligrådgiveren.

LES OGSÅ: OBOS byggelån - finansiering av ditt nye hus

Dyktige fagpersoner følger deg gjennom hele prosessen

Det tette samarbeidet med teamet av fageksperter er til stede fra tomtebefaringen og til du mottar nøklene til ditt nye hus – dermed har du en trygghet hele veien.

– Fra Norsk Bygningsrådgivning har vi en ansvarlig søker som tar hånd om byggesøknader og byggemeldinger. De har lang erfaring og skulle det være noen problemer underveis, vil de raskt kunne plukke det opp og ta det videre med kommunen, forteller Steen.

I byggeprosessen er det byggelederen som har ansvaret for prosjektet. Han har kontroll på tegninger, prosessen, gjennomføring og håndverkere. Skulle det være en snekker som ikke dukker opp når han skal, så vil Block Watne ordne opp.

OBOS Block Watne Fluks er en totalentreprenør som håndterer hele prosjektet for deg – fra befaring på tomten og en drøm om å bygge hus, til du mottar nøklene til ditt nye hjem.

– Jeg ser at dette er noe kundene er spesielt fornøyd med – tryggheten du har gjennom hele prosessen. Det er ikke mange feil eller mangler som skal til for at kostnadene øker ved et boligbyggeprosjekt, men her har både vi og kunden god kontroll hele veien, forklarer eksperten.

Leverandører av høy kvalitet som kan tilpasse seg kundens behov

Hele veien er det kundens ønsker og behov som er i fokus, og modulene gjør det enkelt å flytte på rom og tilpasse huset slik som du ønsker. I tillegg er modulene designet for at du enkelt skaper et flott ute- og hageområde.

– Helen & Hard er opptatt av huset skal være i samspill med tomten og terrenget, og at det skal være en tilknytning til naturen, forklarer boligrådgiveren.

Signaturboligene til OBOS Block Watne Fluks er derfor designet med trapper på forskjellige plan som sørger for nærhet til naturen, og en overbygget terrasse og integrert uterom som du i Norge kan bruke hele året.

Det er også gjort gjennomtenkte og gode valg når det gjelder interiør i boligene.

– Det viktigste kriteriet for valg av leverandører er at de kan levere på den kvaliteten vi ønsker, og at de kan tilpasse seg kundens ønsker. Du skal kunne velge noe flott og eksklusivt, men også gjøre det enklere og rimeligere, forteller Steen.

Block Watne Fluks bruker blant annet leverandører som Fagflis, som kan levere alt fra keramiske fliser til dyre steinfliser. HTH som leverandør av kjøkkeninnredning og baderom, hvor du kan velge mellom den rimeligste modellen til et flott designkjøkken. Du har også mulighet til å bruke Grohe, som er kjent for innovativ funksjonalitet og prisvinnende design.

LES OGSÅ: Interiørvalg i ditt hus fra Fluks

Leverandørene leverer god kvalitet og tilpasser seg kundens ønsker. Du skal kunne velge noe flott og eksklusivt, men også gjøre det enklere og rimeligere.

– Vi har hele tiden fokus på gode løsninger som er bærekraftig og miljøvennlig. Teknologien i huset tar utgangspunkt i funksjonene i et smarthus – det vil si at det er energismart, og slår av strømmen hvis det er varmt ute og ingen er hjemme, og at det holder seg under et visst energinivå hele tiden.

Bygge-arkitekttegnet-hus