Hopp til innhold
Til startsiden

Forprosjektet steg for steg

Med forprosjektet gjør vi valgene i byggeprosessen enklere. Det handler om å gjøre gode prioriteringer tidlig nok, og unngå overraskelser og uforutsette kostnader underveis.

I forprosjektet skapes huset sammen med kunden – vi ser på tomten, behov og budsjett, og sammen finner vi gode løsninger og muligheter, så vel som begrensninger, og setter den totale prisen for boligen og prosjektet.

Tomtebefaring

Par på tomtebefaring med Fluks OBOS Block Watne

Allerede før du inviteres inn i forprosjektet har vår arkitekt og boligrådgiver vært på tomten din og kartlagt areal og terreng. De henter inn alt av dokumentasjon for tomten, som digitale kart, utnyttelsesgrad, adkomstrett, reguleringsplan og historikk. Med dyktige fagpersoner på plass tidlig i prosessen kan vi sammen med deg som kunde ta gode valg som er innenfor dine økonomiske rammer og i tråd med mulighetene på tomten din, enten det er en skrå tomt, smal tomt eller flat tomt.

Avtale om forprosjekt

Par i møte med fagekspert fra Fluks OBOS Block Watne

Når arkitekten og boligrådgiveren har gjort nødvendige undersøkelser på tomten, og sett at boligbyggeprosjektet kan gjennomføres, inviteres du til å inngå en avtale om forprosjektet. Dette er for at vi skal være trygge på at du forplikter deg til resten av prosjektet, som til sist gir deg en totalpris for boligbyggeprosjektet, en konkret tidsplan og hustegninger som er i henhold til reguleringsbestemmelsene på tomten. Alt du trenger for å iverksette din boligdrøm.

Oppstartsmøte

OBOS Block Watne Fluks-arkitekt tegner skisser.

I første møte ser vi på plasseringen av huset og foreløpig størrelse basert på reguleringsplan på tomten. Arkitekten har på forhånd gjort en vurdering av hvilken grunnflate for boligen som er riktig for din tomt.

Skissemøte

Med Fluks ønsker vi å gjøre valgene enklere for deg som kunde når du skal bygge ditt drømmehus.

På bakgrunn av grunnstrukturene som ligger til grunn for Fluks-huset leder arkitekten deg gjennom skissefasen. I første møte ser vi på romløsninger og funksjonalitet. I andre møte ser vi på uttrykk og fasade. Vi ser også på uterommene, slik som trapper, garasje/carport, terrasse/balkong og takterrasse, samt utebod.

Interiørmøte

Sammen med vår interiørarkitekt veiledes du gjennom interiørvalgene, som skal samstemme med din bolig og det uttrykket du ønsker.

Sammen med vår salgskonsulent veiledes du gjennom interiørvalgene, som skal samstemme med din bolig og den interiørstilen du ønsker. Vi gjør det lettere for deg å finne din stil og ta smarte valg. Sammen med våre utvalgte leverandører trygger vi at du får tidsriktige og gode produkter til ditt hus.

Prising

Å bygge hus er spennende. Hent inspirasjon fra våre siste artikler, prosjekter og bilder.

Når alle skisser er endelige, presenterer vi en totalpris for prosjektet. Du inviteres inn til et tilbudsmøte, hvor boligrådgiver vil gå igjennom tilbudet. I tillegg får du en estimert tidsplan som tar hensyn til behandlingstid i kommunen, når dere kan starte byggeprosessen og når dere kan forvente å flytte inn. Når du har fått presentert tilbudet, kan du forplikte deg til en kontrakt og gjennomføring av prosjektet med OBOS Block Watne Fluks som totalleverandør.